DO it

Evrica – un podcast despre bani by Victoria Ungureanu

În primul episod al podcastului Evrica am decis să vă vorbesc pe scurt despre mine și de ce am ales să lansez un podcast despre idei și bani. Audiție plăcută!

Aștept orice recomandare la adresa de email: office.victoriaungureanu@gmail.com

Îmi lansez o nouă provocare… cea de a vorbi despre bani cu oameni din diverse domenii. De la antreprenori, investitori, oameni de artă, jurnaliști sau it-ști, până la numerologi, astrologi și oameni care se conduc după anumite dogme și-atunci când e vorba de bani. Totul despre bani cu oameni care fac bani sau oameni care fac bine ceea ce fac și obțin și bani din asta!

De ce despre bani?

Cu bani supraviețuim, cu bani ne îndeplinim visele, cu ei salvăm vieți, învățăm și tot cu bani ne transformăm… Despre aceste transformări am decis să discut cu ajutorul proiectului Evrica, un podcast de nișă, unde vom vorbi doar despre puterea banilor, ce experiențe au avut interlocutorii mei cu banii, cum îi câștigi, cum îi pierzi și ce putem învăța nou de la oamenii care au succes, dar nu au bani sau de la oamenii care au și succes, și bani. Interesant?

De ce Evrica?

Explicația pe care o dă dex-ul este „exclamație de bucurie folosită mai ales la rezolvarea unei probleme dificile”. M-am gândit că poate fi un strigăt al oamenilor care au pierdut și au câștigat, pentru că anume acești oameni cred că au cea mai bună experiență și foarte multe lucruri de spus. Enjoy! Voi aduce interlocuri de la care ne vom inspira împreună să facem bani și vom afla mai multe despre bani.

Între București și Chișinău

Sunt stabilită de un an la București, iar asta înseamnă că majoritatea interlocutorilor mei vor fi din România, deși admit că voi aborda persoane din Republica Moldova stabilite în România și care au succes aici, dar și personalități din Moldova care au succes la Chișinău.

De ce un podcast?

Am avut tentația de a lansa și un vlog. Mi se pare interesant, dar ai nevoie să implici mai multă lume la realizarea unui vlog dinamic, de calitate și foarte interesant. Am o foarte mare frică e banalitate, pentru că e plin internetul de banalități 🙂 Așa că am decis să lansez un podcast pentru că am experiența radioului, dar și pentru că e un domeniu care va fi din ce în ce mai dezvoltat și tot mai mult urmărit. Avantajul podcastului nu sunt doar resursele, dar și faptul că poate fi ascultat de oriunde și aproape în orice circumstanțe. Fie că ești în trafic în mașină, metrou sau mergi pe jos până la job, la facultate, fie că ești la serviciu, faci ordine prin casă sau vrei să asculți ceva inspirațional și educativ înainte de somn. Pentru toate astea este potrivit un podcast!

Pe scurt despre mine:

Sunt o jurnalistă cu o experiență de peste 7 ani în presa din Republica Moldova. În această perioadă am făcut presă online, radio și am dezvoltat site-ul everydayjournalism.md, primul site de nișă cu evenimente și proiecte, unde am implicat jurnaliștii. Este proiectul pe care l-am dezvoltat de la zero și din care am început să fac bani, scriind content, apoi realizând reportaje video PR și organizând evenimente. Apoi toate odată și în același timp făcând vânzări de la A la Z. Deși am făcut cursuri de business, m-am lovit de multe ori cu capul de pereți… pentru că am făcut totul din pasiunea de a transforma ideile în realitate, dar nu pentru a face bani! De fapt acest proiect îmi va răspunde la foarte multe întrebări, din acest motiv entuziasmul este maxim.

Viziune mea despre bani (pe scurt):

Primii bani i-am făcut în primul an de facultate, scriind știri politice, atunci când încă nu știam, nu învățasem la ce întrebări răspunde leadul unei știri și câte surse ar trebui să aibă. Banii din jurnalism mi-au oferit confortul financiar în anii de studenție și m-au făcut mai perseverentă, așa că, cu fiecare job… creștea și remunerarea. Apoi am decis să investesc timpul meu în idei, în speranța că vor veni și banii. Și au venit, dar nu mulți și poate nu așa cum mă așteptam. A fost dificil, au fost impedimente, dar și experiențe wow despre care o să vă povestesc tot cu ajutorul proiectului Evrica.

Periodicitate:

Vreau să fac o promisiune publică: voi publica cel puțin 1-2 podcasturi pe lună. Așa că puteți accesa site-ul pentru început cel puțin o dată pe lună. Pe parcurs o să vă anunț ce aplicații vă puteți instala în telefoanele vostre pentru a asculta podcastul.

Nu mai lungesc vorba. Mai multe despre mine, despre proiect și despre invitați veți afla oricum pe parcurs, accesând acest site sau abonându-vă la podcastul Evrica.

168 Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*